Page content

Bemiddeling

Als u samen in goede harmonie uw scheiding wilt regelen, dan kan dat via bemiddeling. Dit is vaak de snelste en de goedkoopste manier. Bovendien levert het eigenlijk altijd de beste afspraken op – u bent het er immers samen over eens.

Zo verloopt scheiden via bemiddeling:

 

bemiddeling

Kennismakingsgesprek
We beginnen met een (kosteloos en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek wordt besproken hoe wij te werk gaan om uw scheiding zo goed mogelijk te regelen. Wij laten u dan ook zien wat de kosten van een scheiding zijn. Nog belangrijker is om te kijken of er voldoende vertrouwen is om samen aan de slag te gaan.

bemiddeling bij echtscheiding

Intakegesprek
Besluit u tot scheiding via bemiddeling, dan volgt een intakegesprek. Wij maken een dossier aan en maken afspraken over wat wij voor u gaan doen en wat u zelf kunt doen.

convenant maken

Convenant en ouderschapsplan
Na verschillende gesprekken stellen wij het convenant voor u op. Als u kinderen heeft gaan we samen met u bespreken wat jullie wensen zijn over de omgangsregeling en alle andere belangrijke wensen voor jullie kinderen. Dit leggen we dan vast in het ouderschapsplan. Ook maken we berekeningen voor zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie.

bemiddeling

Juridische procedure
Wij ontzorgen u door de volledige procedure bij de rechtbank voor u te regelen. U hoeft dus niet meer naar een advocaat of de rechtbank om uw scheiding af te ronden.

Na uw formele scheiding hebben we nog een nazorggesprek om o.a. de fiscale zaken door te nemen, de pensioenformulieren in te vullen en uw vragen te beantwoorden.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen bemiddeling bij scheiding of mediation? Lees dan hier mijn blog Bemiddeling of mediation?

MfN register mediator, aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging NMV en tevens Family Mediator. Elise Janssen, Apart Verder, werkt in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Bemmel, Elst, Arnhem en omgeving. Wilt u een echtscheiding in overleg, neem dan contact op. klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek