Page content

Wettelijk ouderschapsplan

Ook al gaat u als partners uit elkaar, u blijft wel beiden de ouders van uw kinderen. Het is belangrijk dat alles rondom de kinderen goed en duidelijk geregeld wordt. Daarom moeten alle ouders die uit elkaar gaan, een ouderschapsplan opstellen. In dit ouderschapsplan staat o.a. wanneer welke ouder voor de kinderen zorgt, wie het gezag heeft, hoe de kosten voor de kinderen worden verdeeld en wat de hoogte van de kinderalimentatie wordt.

Het lijkt soms erg ver gaan om af te spreken wie de kapper betaalt, of bij wie de kinderen in de kerstvakantie zullen zijn. Maar een zeer gedetailleerd ouderschapsplan voorkomt onenigheid tussen partijen in de toekomst. Samen met u bespreken wij alle onderdelen van het ouderschapsplan. En wanneer u het eens bent, leggen wij uw afspraken zeer nauwkeurig en secuur vast. In het ouderschapsplan moet ook komen te staan op welke manier uw kinderen bij het opstellen van het plan zijn betrokken. Doordat wij werken met het KIES (Kinderen In Scheiding Situaties) programma, worden uw kinderen ook betrokken en geholpen tijdens de scheiding. U krijgt op deze manier een zeer persoonlijk en op maat gemaakt ouderschapsplan, waarmee u samen als ouders de toekomst in kunt.

MfN register mediator, aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging NMV en tevens Family Mediator. Elise Janssen, Apart Verder, werkt in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Bemmel, Elst, Arnhem en omgeving.