Page content

Kinderbegeleiding KIES

Alle kinderen moeten deelnemen aan KIES omdat kinderbegeleiding KIES werkt! Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat een scheiding grote impact op kinderen en jongeren heeft en dat KIES hen kan helpen beter met de scheiding om te gaan.

Met leeftijdgenoten komen de kinderen en jongeren vier keer bij elkaar om hun wensen, zorgen, verhalen en meningen aan elkaar te vertellen door middel van gesprek en spel. Elise, Bregje en Lisa zijn gecertificeerd KIES coach en/of KIES begeleider en begeleiden de kinderen daarbij. Bekijk hier een filmpje over KIES.

Inmiddels hebben zo’n 1000 kinderen bij ons deelgenomen aan KIES of individuele gesprekken. En uit ervaring blijkt dat alle kinderen KIES© fantastisch vinden. Ze vinden het fijn om gehoord te worden en om andere kinderen te helpen. Elk kind gaat anders om met veranderingen – maar KIES helpt altijd.

Kinderen die niet deelnemen aan een KIES groep zien we in een individueel gesprek of een gesprek met broers/zussen. Daarna bespreken we met u wat onze bevindingen zijn. De input van de kinderen kunnen we gebruiken bij het opstellen van het ouderschapsplan. En kinderen leren zo om ook met hun ouders te bespreken wat belangrijk voor hen is.

Met vrienden praat ik wel over de scheiding en die snappen me wel. Maar bij KIES heb ik echt even rustig over de scheiding gepraat en wat dat met mij doet. Dat luchtte ontzettend op. Coen – 15 jaar.

Bij KIES leerde ik dat als ik iets graag wil, ik het soms 2 of 3 keer moet vragen voordat mijn ouders luisteren… ze zijn ook zo druk. Mathijs – 8 jaar.

KIES is te gek, ik wil nog een keer! Sanne – 6 jaar.

Door KIES snap ik veel beter dat ik boos en verdrietig mag zijn én dat dat ook weer over gaat. Isabel – 10 jaar.

Bekijk hier de tips die kinderen in echtscheiding geven aan ouders:

Tip! Laat je kind de site van Villa Pinedo zien. Dat is een site speciaal voor kinderen en jongeren.