Page content

Scheiden bij ouderen

Scheiden bij ouderen

Als u na uw 55ste uit elkaar gaat dan zit u vaak in een bijzondere situatie.  De kinderen zijn inmiddels de deur uit, maar vaak moet een lang huwelijk ontbonden worden. Niet zo vreemd dus dat dit gepaard gaat met veel emoties en onzekerheden. Als u na een huwelijk van vele jaren gaat scheiden en u heeft al volwassen kinderen dan brengt dat andere emoties met zich dan wanneer u kleine kinderen heeft. Ook zijn de financiele gevolgen van een echtscheiding vaak anders als u op wat latere leeftijd gaat scheiden.

Daarom geven wij als scheidingsbemiddelaar u de tijd om rustig na te denken over wat voor u belangrijk is en wat uw wensen zijn. Tijdens de mediation gesprekken kunnen we dat uitgebreid met elkaar bespreken.

Een ander aspect bij 55 plussers is het pensioen wat voor de deur staat. Als het pensioen verevend wordt, gaat u een andere financiele toekomst tegemoet dan u had verwacht. Daarnaast wordt de AOW-leeftijd opgetrokken. Als scheidingshulp kunnen wij al deze financiele gevolgen voor u in kaart brengen. Wij berekenen u inkomen tot en na uw pensioen- en AOW datum. Ook geven wij u inzicht in de wijze van verdelen en verevenen van het pensioen. Zo weet u precies waar u nu en in de toekomst aan toe bent.

Comment Section

1 reactie op “Scheiden bij ouderen


Door Marie op 6 november 2020

Ik geloof dat het ook niet gemakkelijk is om op latere leeftijd te gaan scheiden. Financiële gevolgen en eenzaamheid liggen inderdaad op de loer. Goede begeleiding is dan ook erg belangrijk denk ik.

Plaats een reactie


*