Page content

Nalatenschap bij scheiding

Volgens de wet kunt u belastingvrij schenken aan uw kinderen. De belastingvrije bedragen zijn gemaximeerd per jaar. Nu u uit elkaar gaat, kunt u ieder belastingvrij aan uw kinderen schenken. Een schenking kan uw kinderen helpen om bijvoorbeeld een woning te kopen maar kan ook een mogelijkheid zijn om de belastingdruk op de erfenis te verkleinen. Dit kan door een zogenoemde schenking op papier. U schenkt dan jaarlijks het belastingvrije bedrag en uw kind krijgt een vordering op u ten grote van de schenking. U betaalt uw kind daar rente over. Als u overlijdt, wordt het op papier geschonken belastingvrije bedrag afgetrokken van uw erfenis voordat de fiscus de erfbelasting berekent. Kortom: hiermee kunt u uw kinderen een groot plezier doen zonder uzelf te beperken in uw mogelijkheden uw vermogen te besteden of te gebruiken voor de keuzes die u wilt maken in uw leven.

Tips voor uw nalatenschap bij scheiding

Ga voor uw nalatenschap tijdig naar een notaris om de mogelijkheden door te nemen. U kunt altijd besluiten het niet te doen – maar dan bent u in ieder geval ge├»nformeerd.
Als u geen testament met een uitsluitingsclausule opstelt, valt uw nalatenschap mogelijk in de gemeenschappelijke boedel van uw getrouwde kind. Bespreek met uw notaris of u dat wilt.

Comment Section

1 reactie op “Nalatenschap bij scheiding


Door Marie op 28 april 2020

Bedankt voor het delen van deze informatie over nalatenschap bij scheiding. Goed om te weten dat ik de mogelijkheden het beste met mijn notaris kan bespreken. Ik ga deze week telefonisch een afspraak maken, zodat ik mijn vragen kan stellen.

Plaats een reactie


*