Page content

Partneralimentatie

partneralimentatie berekenen

Als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, is er tot maximaal 12 jaar na de scheiding nog een onderhoudsverplichting naar de ex-partner. De Trema-berekening van de partneralimentatie is echter complexer. Deze houdt rekening met de kosten die u al heeft voor uw kinderen, uw eigen situatie en draagkracht maar ook met de werkelijke behoefte van uw ex-partner. Want wat kan de ex-partner zelf verdienen?

Partneralimentatie is meer dan alleen een zakelijke berekening: u kunt zelf ook aangeven hoe u de afspraak vorm wilt geven. In de wet staat dat partneralimentatie maximaal 12 jaar betaald wordt, maar een kortere termijn mag ook. Ook over de hoogte van het bedrag en over het betalen in maandelijkse termijnen of een afkoopbedrag ineens kunt u samen afspraken maken. Wij helpen u daar graag bij.

Op dit moment wordt er in de politiek gesproken over veranderingen in de partneralimentatie. De wetgever wil naar een kortere maximale partneralimentatietermijn. Deze wetten zijn nog in de maak. Scheidingspraktijk Apart Verder volgt de ontwikkelingen op de voet; als er nieuws is, leest u dat direct op onze site.

Wilt u weten wat de kosten zijn?

Neem dan contact op voor een GRATIS adviesgesprek of bel:  0621449991. Wij kunnen dan voor u een prijsafspraak maken op basis van uw persoonlijke situatie. Wij werken met all-in pakketprijzen of op uren basis, de keuze is aan u!